Wellicht herken je dit: je bent al een behoorlijke tijd aan het daten en het wil maar niet lukken. Mannen passeren de revue, maar al die afspraken leveren je alleen maar teleurstellingen op.

Eigenlijk geloof je er niet meer zo in, in die liefde. Je bent wel klaar met dat daten, alle kerels zijn toch hetzelfde en met die teleurstellingen heb je het ook gehad. Zo praat je er ook over en je gedraagt je er ook naar want je kapt ermee. En langzaam maar zeker ga je er vanzelf in geloven, dat voor vriendinnen en de hele wereld misschien alles mogelijk is, maar dat jij alleen over blijft.

Niet doen!

Tenminste, als je nog steeds graag een leuke relatie wilt. Laten we daar in ieder geval vanuit gaan.

En waarom roep ik: niet doen?

Als je er niet meer in gelooft dan ontneem je jezelf de mogelijkheid en dus de kans om met een ander de connectie te maken die nodig is om überhaupt iets met iemand te kunnen beginnen. Dan weet je niet hoe je moet reageren als je een man ontmoet die je echt leuk vindt. Je gaat jezelf beschermen tegen de pijn van afwijzing, en juist dat ondermijnt je zelfvertrouwen. Het vertroebelt je blik. Je bent niet meer jezelf, je vertoont ongemakkelijk gedrag, je bent lang niet zo leuk als je normaal gesproken bent.

Je wordt bijvoorbeeld onzeker als hij (naar jouw mening) niet tijdig op je appjes reageert of als hij niet doorkomt met het maken van een nieuwe afspraak. Hoe moeilijk kan het zijn, denk je bij jezelf. Waarom begrijpt hij je nou niet gewoon? Je laat je ergernis merken en hop, daar kun je zomaar in een fractie van een seconde, alles mee kapot maken. Zonde, maar vooral helemaal niet nodig.

 

Laat je niet van de wijs brengen en blijf jezelf

Door je negatieve instelling ontken je eigenlijk wat je het liefst, diep in je hart wilt. En dan krijg je een soort self fulfilling prophecy: je wilt graag een leuke relatie, maar die komt er niet. Zorg er daarom voor dat je daar niet in vervalt, in dat negatieve denken. Hoe doe je dat:? Door te zorgen dat je een leuk leven hebt, gewoon vanuit jezelf, of daar nu wel of niet die man bij hoort. Als hij dan komt dan is hij een mooie en welkome aanvulling en mag hij meegenieten met al dat moois dat er toch al is. In ieder geval heb je vanuit een goedgemutste, positieve instelling meer oog voor de leuke kanten van een ander en geef je negativiteit en ergernis geen kans!

Moraal van dit verhaal: sta open voor de liefde anders gaat het niet gebeuren en blijft je deur voor eeuwig dicht.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest