Stel deze vraag aan 10 vrouwen en 7 zullen schreeuwen SEKS!

Maar, even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over een serieuze relatie. Niet over die paar weken aanklooien. 

Ik ben het daar niet mee eens, en met mij vele andere mannen ook al komt dat vaak niet zo over. Wat er wel bovenaan het lijstje van een man staat? Een combinatie van een aantal dingen; ik zal ze hier beschrijven.

Een man is vaak bang dat hij zijn eigen leven verliest, en dat heeft voornamelijk te maken met zijn vrijheid.

Een oergevoel dat moeilijk te onderdrukken is. Het liefste wil hij het vrijgezelle mannenleven houden. Een vrouw moet daar dan op de een of andere manier inpassen. Dit ideale plaatje komt natuurlijk niet eens in de buurt van de realiteit, en daarom loopt het vaak stuk. Hij zoekt een vrouw die haar eigen leven leidt; een leven dat past bij dat van hem. In mijn boek Trouwen of SEX? noem ik daarvan een praktisch voorbeeld (zie hoofdstuk 10: Creëer je eigen leven). Een man moet van binnenuit een signaal ontvangen dat er een toekomst mogelijk is tussen hem en de betreffende vrouw. Geniet ze van het leven; is ze blij en gelukkig met zichzelf; zit ze niet thuis op hem te wachten – of nog erger: zichzelf aan te bieden. En voelt hij dat er vanaf haar kant een commitment mogelijk is. Dat zijn allemaal vraagstukken die rondspoken in een mannenhoofd, want een afwijzing na een paar weken krengt zijn ego en dat wil hij graag voorkomen. Daarnaast wil hij je nemen zoals je bent en verwacht hij dat je niet plotseling verandert als mens – hij is tenslotte op je gevallen om wie je bent.

Giet al deze punten in één jasje en je hebt de #1 combinatie die een man zoekt in een vrouw.

Het karakter speelt hier dus een grote rol; groter dan het plaatje

Grappig is dus wel dat SEKS! hier niet bij staat.

Natuurlijk is dat ook belangrijk, maar het is niet waar het bij een man om draait als het gaat om een serieuze relatie. We draaien het even om: stel de seks is ge-wel-dig, maar de combinatie zoals hierboven beschreven is dat niet, dan zal het niet werken. Wat je krijgt is een relatie die niet lekker loopt, maar waarbij de seks wel F*cking amazing is. Vaak is seks dan een smeermiddel om het steeds weer goed te maken; een soort shot om weer door te kunnen. Maar wacht maar, want na ca. 5 jaar daalt het seksleven binnen een relatie. Dan is juist die combinatie zo belangrijk.

Neem dit mee de volgende keer dat je in contact komt met een man.

Laat je niet direct verleiden om in je communicatie over te gaan op seks. Als hij dat wél wil, dan zoekt hij niet hetzelfde als jij. Aan de andere kant weet je wel gelijk waar je aan toe bent. Ga je wel mee in zijn seks-communicatie, dan ga je ook mee in zijn verhaal. Dat lijkt de eerste weken misschien fantastisch, maar zijn insteek was aanklooien.

De kans is dan ook klein dat er nog een serieuze relatie zal ontstaan.

In dit geval ben je je eigen coach: doe wat voor jou het beste is en kies voor wat jij graag wil!

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest