Herinner je even je laatste dates…

Was het leuk? Liep het gesprek lekker? Of hield je aan sommige momenten een herinnering over waar je minder blij van wordt? In dit stuk geef ik je een aantal tips die van invloed kunnen zijn op jouw toekomstige ontmoetingen met mannen. Alles is erop gericht om je blij en tevreden terug te laten kijken op dates.

Wat er vaak gebeurt.

Je ontmoet een man voor het eerst, voelt je op gemak bij hem en het gesprek valt geen moment stil. Jullie praten over van alles en nog wat en doordat hij je een goed gevoel geeft vind je het ook wel prettig om je emotionele bagage met hem te delen. Jij gaat je nog meer op je gemak voelen en gooit er nog wat bij uit het verleden want hij is zo’n prettige luisteraar en stelt precies de juiste vragen.

Dit is het moment waarop je niet meer op je hoede bent en nog meer emotioneel bagage kwijt durft bij hem. Maar kijk uit, je bent immers niet op zoek naar een therapeut maar naar een serieuze partner, dus beperk het delen van deze gevoelige info tijdens een eerste date. Nog beter is om dit helemaal niet te bespreken.

Gaan we nog een beetje lachen?

Wat je wel kunt doen is voor ogen houden dat lachen gezond is, juist tijden een eerste date. Waarom doen we het dan niet wat vaker? Beter nog: probeer het bij je eerstvolgende date. Je zult zien dat de ontmoeting met een nieuwe man gelijk veel aangenamer verloopt. Voorkom in ieder geval dat het een heel serieus gesprek gaat worden met te weinig humor. Te serieuze onderwerpen bespreken tijdens een eerste date geeft namelijk weinig garantie voor een vervolg date. Iemand die net een emotionele dump over zich heen heeft gekregen zal niet direct met een glimlach op zijn gezicht aan je terugdenken.

Geen show-off.

Verder is het niet handig om een man bewust te imponeren tijdens een date door met hem te delen wat je allemaal bereikt hebt. Geweldig natuurlijk als je een succesvolle carrièrevrouw bent, maar een date moet geen show-off gaan worden. Dan zou je te veel je identiteit verbinden aan je functietitel en het gaat hem er juist om wie je werkelijk bent. Diep van binnen en niet alleen op je LinkedIn profiel.

Draai het voor de grap eens om en bedenk of jij zit te wachten op een man die opschept met zijn status en al zijn succes verhalen?

Haal jezelf  niet naar beneden

Wees zo ontspannen mogelijk en neem afscheid van die eeuwige onzekerheid. Ben je alsnog onzeker op weg naar je date? Voorkom dan dat je dit met hem gaat bespreken. Vertel hem dus niet dat je jezelf tien kilo te zwaar vindt maar van plan bent om volgende maand met een detox te beginnen. Ben je niet tevreden over je nieuwe trendy, maar enigszins mislukte, haarcoupe hou dat dan voor jezelf. Vraag vooral niet aan hem hoe hij het bij je vindt staan. Heb je een nieuwe jurk aan maar twijfel je inmiddels of die je leuk staat? Vertel hem niet dat een spijkerbroek je eigenlijk veel leuker staat. Je komt op deze manier heel onzeker over en je haalt jezelf met onschuldig bedoelde opmerking naar beneden.

Allereerst geef je die onzekerheid aandacht waardoor deze nog meer gaat opvallen. Veel belangrijker is dat een man die een serieuze relatie wil beginnen graag voor ‘de hoofdprijs’ gaat en niet voor een B-, C- of nog lagere keuze. Door jezelf naar beneden te halen geef je hem niet de kans om voor de hoofdprijs te gaan, terwijl je dat in zijn ogen misschien wel bent.

Zorg er dus voor dat jij de hoofdprijs bent.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest