Toen je nog klein was vroeg je verkering als je iemand heel erg leuk vond. Vol verwachting wachtte je het antwoord af en als het ja was, dan was het aan. Mooi was dat, vooral als je vaak een ja kreeg, uiteraard iets minder als het altijd bij een nee bleef.

Hoe zit dat nu?

Laten we ervan uitgaan dat je tussen de 25 en 70 jaar oud bent. Vraag je nu ook verkering aan iemand die je heel erg leuk vindt? Lijkt me niet. Maar als je elkaar wel ziet, het fijn hebt, seks hebt, etc. hoe weet je dan of en wanneer je een relatie hebt? Kun je daar een tijd aan verbinden, één, twee, drie maanden? Zoiets van: we daten nu al drie maanden dus lijkt het me logisch dat we een relatie hebben.

Nee. Puur de factor tijd lijkt me niet bepalend voor of er wel of geen relatie is.

Wel hoe die maanden eruit zien. Wat heb je allemaal gedaan? Heb je die man in die drie maanden voornamelijk ’s nachts gezien? Dan heb je misschien wel heerlijke seks gehad en waarom ook niet. Maar dan is er nog geen sprake van een relatie. Bovendien, als je meer wilt dan seks zul je er ook niet gelukkig mee zijn. Ja, dan is er sprake van een seksrelatie en dat kan ook net zo goed een perfecte uitkomst zijn, hou me ten goede.

 Als je kiest voor een serieuze relatie, dan zijn er andere vragen die je jezelf kunt stellen.

Is er echt 100% verbinding tussen hem en mij, nou ja, in ieder geval 80? Ontvang ik genoeg liefde? Is deze man oprecht geïnteresseerd in me en wil hij het commitment aangaan? Bij vier ja’s zit je goed, dan kun je spreken van een relatie. Kom je niet verder dan één schamel ja’tje dan ben je aan het aanmodderen en verdoe je je kostbare tijd. Zonde!

Zet jezelf op nummer één en ga voor iemand die je wel vier keer een ja kan geven, het zal je een stuk gelukkiger maken. Dan is er ook sprake van die serieuze relatie (mits je die natuurlijk wilt).

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest