Niet de ‘mooie’ woorden maar de ‘mooie’ daden

Mooie woorden uitspreken is makkelijk en deze klinken bovendien vaak aanlokkelijk. Je voelt je hierdoor gevleid en ze geven je haast vanzelf geluksmomentjes. Dat is een fijne emotie, vooral als het jou niet om de haverklap gebeurt dat iemand je probeert te vleien. Het ontvangen van complimenten geeft een lekker en misschien zelfs verslavend gevoel. Als een man je dan eens de hemel in prijst alsof jij zijn prachtige prinses bent, ga je stralen en dat mag ook. Geniet hiervan en neem het met beide handen in ontvangst.

 Krijgen de woorden ook vervolg?

Het is natuurlijk heerlijk als hij jou bewierookt met al het moois wat je maar kunt bedenken.  Vaak zal het ongetwijfeld oprecht door hem bedoeld zijn. Hij brengt je hiermee op een roze wolk en dat is een zalig plekje waar je niet snel van af wilt. Hiervoor kan hij pas zorgen, wanneer hij zijn ‘mooie woorden’ ook weet om te zetten in ‘mooie daden’. We weten allemaal dat echte liefde uiteindelijk om de daden draait en niet om de snelle babbel. Want hoe je het ook wendt of keert, een man die niet verder komt dan vleierij zet geen zoden aan de dating dijk.

Wat voor daden?

Als het maar leuk is dan is het toch goed? Dat klinkt heel logisch maar is niet genoeg voor een serieuze relatie. Op de lange termijn is er meer nodig tussen twee mensen. Is hij bereid om zijn tijd aan jou te geven? Doet hij überhaupt wel moeite voor je? Is hij behulpzaam? Behandelt hij jou met respect zonder te oordelen? Allemaal dingen die veel belangrijker zijn dan enkel zijn mooie en goed bedoelde woorden.

Hierbij een simpel trucje dat je te allen tijde zelf kunt toepassen. Schrap even alle mooie woorden weg en kijk wat er nog over blijft. Voelt het dan nog steeds goed? Of is er eigenlijk niks meer over, behalve dat je hem leuk en lekker vindt? Vraag jezelf hierna af of je genoegen neemt met enkel zijn mooie woorden en of hij jou hiermee ook op de lange termijn zoet kan houden.

Koffie drinken…?

Een ander eenvoudig testje is het volgende. Stel de dating fase zit nog echt aan het begin en jullie zien elkaar meestal ’s avonds, waarbij de kans op seks het grootst is. Vraag dan voor de verandering eens aan hem of hij zin heeft in koffie samen om 15.00 uur ’s middags. Want, zeg je, je hebt maar een half uurtje maar wil hem super graag zien. Kijk of hij ook nu komt opdagen en oprecht geïnteresseerd lijkt in jou als persoon, wetende dat seks er niet in zit ’s middags bij de dichtstbijzijnde Coffee Company. Tenzij jullie echt niet te houden blijken en je fantasie al aan de loop gaat na de eerste dubbele macchiato of zoete frappuccino…

Onacceptabel gedrag goed praten?

Een ander voorbeeld: zijn drinkgedrag is voor jou eigenlijk niet te accepteren. Jullie zijn nu een aantal keren samen op stap geweest en hij drinkt de alcohol alsof het ranja is, mede daardoor wordt hij een minder leuk persoon. De volgende dag spreek je hem hierop aan en hij belooft je dat het niet meer zal gebeuren. De zaterdag daarop gaan jullie weer op stap en het is weer precies zoals de week daarvoor. Nu weet je dat deze man met zijn mooie woorden strooit als loze, gratis uit te spreken teksten. Niet alleen kosten deze mooie woorden hem geen enkele moeite, maar belangrijker nog: jij hebt er helemaal niks aan. Aan jou de keus: doorgaan of stoppen?

Dus mooie woorden zijn prachtig maar zonder daadwerkelijke daden zijn ze niks waard.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest