Je hebt een relatie van twintig jaar achter rug, bent hersteld van de scheiding en als hernieuwde single heb je zomaar, plotseling, een date. Direct bij de eerste ontmoeting is de klik er en die slaat al snel om in een onweerstaanbaar en niet te stoppen verlangen. De relatie is begonnen, het wordt allemaal heel mooi, het gaat van een leien dakje en uiteindelijk worden jullie samen oud.

Werkelijkheid of een illusie?

Tja…, ’t kan. Onmogelijk is het niet, maar hoe groot is dat kans dat je zoiets meemaakt? Die is niet groot, sterker nog: die is bijzonder klein. Maar mocht het je toch overkomen, realiseer je dan hoeveel mazzel je hebt, koester het geluk en geniet er met volle teugen van!

Je zult aan de ‘bak’ moeten.

Hoe onromantisch het ook klinkt, daten is een numbersgame. Je zult veel mannen moeten ontmoeten om uiteindelijk die ene echte leukerd te treffen. Hooguit tien procent van de dates is als leuk te benoemen, maar dan ben je er nog lang niet. Want die date moet jou ook nog eens aantrekkelijk, leuk, interessant etc. vinden. Dus misschien is het bij nummer 26 pas raak en ja, dan ben je natuurlijk verbaasd, maar wel heel blij en gelukkig.

Maar… daarvoor zul je wel uit je comfortzone gekomen moeten zijn, anders herken je het in het geheel niet. En dat gaat niet altijd even soepeltjes. De tegenvallers zorgen er vaak voor dat je er op een gegeven moment helemaal kaar mee bent, klaar met dat daten. Misschien voel je je gebruikt, misleid en zeker onbegrepen en andersom snap je het gedrag van de meeste mannen überhaupt niet.

Zonder dates geen prins.

Toch zul je je eigen weg moeten vinden in het datingproces en altijd voor ogen moeten houden dat alleen jijzelf bepaalt hoe dat eruit ziet. Daarom wil ik je het volgende nog even aanraden om het voor jezelf leuker te maken en de kans van slagen te vergroten.

Blijf positief.

Als je afspreekt zorg dan dat je geen enkele verwachting hebt. Alleen dan kan het namelijk meevallen. En hou het kort de eerste keer, ga alleen iets drinken of iets kleins eten: lange diners en boswandelingen kunnen altijd nog. Het gaat de eerste keer om de vraag of je de klik voelt en dat is snel gebeurd. Je weet het binnen een paar minuten, als het niet sneller is. Als je de klik niet voelt, spreek dan niet nog een keer af. Zonde van je tijd en die kun je dan beter aan een andere man besteden.

Straal zelf ook uit wat je van de ander verwacht. Ga er niet als een dooie bij zitten en afwachten tot de ander jou gaat vermaken. Je hebt geen entertainer ingehuurd en de ander is net zo onzeker en afwachtend als jij. Wees dus in ieder geval vriendelijk en toon je interesse, klik of geen klik.

Spreek ook niet met de verkeerde mannen af en vraag van tevoren of ze ook op zoek zijn naar een serieuze relatie of alleen maar voor een one-night stand willen gaan. Check zo nodig zijn social media accounts. En als je twijfelt of iets klopt of echt is, denk er dan nog eens goed over na of je echt wel met hem wilt afspreken?

Praat jezelf niet aan dat je geen tijd hebt om te daten, want als dat wel zo is, dan heb je ook geen tijd voor een relatie…

Of ga je toch liever op het lot wachten…?

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest