Denk voor de grap eens terug aan het begin van je laatste échte relatie. Wat valt je op?

Grote kans dat je volledig en tot over je oren verliefd was. Je wilde maar één ding, en hij wilde precies hetzelfde: bij elkaar zijn. De lange telefoongesprekken als je dan alleen was en die hartstochtelijke seks wanneer jullie weer samen waren. Slaap was niet belangrijk, ondanks je volle planning de volgende dag. Je was een soort powerbank die overal doorheen beukte en alle energie benutte, dát was het gevoel van verliefdheid. Een zalig warm gevoel dat alles versloeg.

Hoe vaak vertel je jezelf niet dat je dit weer wil ervaren.

Dat je die eerste kick en die love-high weer wil voelen. Wat je zoekt is duidelijk, maar wees wel eerlijk tegen jezelf. Vooral in het begin. Verdoe je tijd niet met dat nutteloze misschien-relatie-materiaal. Dat kan alleen maar omslaan in teleurstelling. Bovendien is het zonde van je tijd.

Luister naar je onderbuikgevoel, je hebt het met een reden.

 Vrij snel voel je of iemand deugt of niet, en waarom zou je dit gevoel negeren? Misschien denk je dat je hem kan veranderen – want dat gebeurt toch? Of misschien hoop je dat hij zijn vrouw voor jou verlaat – en dat hij voor altijd bij jou blijft. De realiteit is vaak anders.

Stel je zet deze relatie toch voort, simpelweg omdat je de hoop nog niet hebt opgegeven en hij je nét genoeg geeft om je bij zich te houden, maar van zijn kant loopt het spaak.

Zeg je dan tegen je vriendinnen dat je het al die tijd al wist?

Dat je naar je gevoel had moeten luisteren? Of neem je deze les mee en luister je de volgende keer wél, wat dat naïeve stemmetje ook zegt. Jouw tijd is kostbaar en je leven zou er een stuk rooskleuriger uitzien als happy single dan ongelukkig aan de arm van een man.

Aan jou de keuze natuurlijk; it’s your life.

Maar mijn bescheiden advies is dit: breek los van die kettingen als je geen geluk meer voelt en ga op zoek naar die ene leukerd die je wél dat fantastische gevoel geeft. Ik gun het je!

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest