Je narcistische ex is niet het probleem.

Dit wil je waarschijnlijk niet horen, maar het is wel waar. Ik ga je uitleggen waarom.

Bijna alle narcisten hebben dezelfde eigenschappen: dominant, zelfverzekerd, ze beschouwen zichzelf als spiritueel, zijn emotioneel niet bereikbaar, zeer intelligent, arrogant en betuttelend. Een vrouw die met een narcist een relatie heeft gehad vindt zichzelf dikwijls erg zielig en geeft de ex daarvan de schuld om op zo de pijn te verzachten.

 Logisch, hij is waarschijnlijk ook een ongelooflijke klootzak en zal best in staat zijn geweest je emotioneel kapot te maken.

Maar wat is het werkelijke probleem? Dat het je niets brengt als je bij Jan en alleman je gal spuwt, in ieder geval geen zelfvertrouwen. En alles wat je aandacht geeft groeit, dus zo blijft hij in je leven ronddwalen. En nee, hij zal niet veranderen, wat je ook doet. In feite loop je weg van het eigenlijke probleem en dat ben je zelf.

Waarom ben je ooit verliefd geworden op deze man?

Waarom heb je zijn gedrag zo lang geaccepteerd? Wat zegt het over jou dat je die klik had? Dit zijn geen leuke vragen maar ze beantwoorden brengt je wel verder.

Ik hoor het vrouwen zo vaak verzuchten: ‘Ik trek narcisten aan!’

Vervelend, ja. Maar hoe komt dat dan? Om dat te onderzoeken heb ik nog een paar vragen voor je. Voel je je vaak onzeker en een beetje verloren? En geeft zijn aanwezigheid jou een veilig gevoel omdat jij denkt dat hij het leven beter begrijpt?

Zie jij jezelf als de eeuwige student in het leven en voel je je daardoor veilig bij hem in de vorm van de eeuwige leraar?

En wat vind je van dit mogelijke antwoord: omdat jouw eigenwaarde wellicht niet optimaal is voel je je ter compensatie veilig bij hem vanwege zijn gigantische zelfvertrouwen.

Dit is slechts een aantal aspecten van het probleem.

Waar het om gaat is dat je de aandacht verlegt van je ex naar jezelf.

Onderzoek hoe het met jou zit, waar jij naar verlangt en wat jij laat gebeuren vanuit een kinderlijk of onzeker verlangen. Neem zelf het heft in handen! Pas dan kun je het leven gaan leiden zoals je dat zelf wilt.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest