‘Wat wil je?

Wil je een duurzame relatie voor de lange termijn?

Of wil je een paar weken lol en seks en maakt het allemaal verder niet zoveel uit?

Als je voor het eerste gaat dan is dat de doelstelling van je plan. Ga dan ook niet aanklooien en laat je daar niet voor gebruiken. Ik adviseer vrouwen om dit vaak al bij de eerste of tweede date te melden. Op een leuke spontane manier, het is natuurlijk heel belangrijk hoe je het zo overbrengt dat de ander niet meteen wegrent. Maak je het heel zwaar dan zal het ook heel zwaar ontvangen worden en dat is niet nodig. Ik leer vrouwen om deze zin letterlijk uit hun hoofd te leren en het onderwerp ter sprake te brengen op het juiste moment:

‘ik ben niet van de one night stands maar ben op zoek naar iets serieus in m’n leven en wellicht hebben wij een klik’

En dan een hele dikke punt. Ga niet nog eens uitleggen waarom en hoe en wat je allemaal hebt meegemaakt en wanneer je pas seks wil, enzovoort, en zo verder. Nee, hierna zwijg je. Dit klinkt raar, maar die ene zin en zeker de stilte daarna kunnen bepalend zijn voor je relatie. Gaat het vanaf dat moment in de richting van iets moois en ontstaat er stap voor stap een relatie, of wordt het puur seks en dumpt hij je na een paar weken?

Als je die serieuze zin tegen een man uitspreekt, dan zal hij in de eerste plaats alleen maar respect voor je hebben. Laat je dus vooral niet meeslepen door je eigen onzekerheid over de vraag of hij wel of niet zoiets wil horen bij een eerste date.

Het gaat om de duidelijkheid die je ook voor jezelf schept.

Als je volgende dag niks meer van hem hoort dan weet je dat hij niet klaar is voor een serieuze relatie. Dat hij zich vermoedelijk meer bezighoudt met de vraag hoe snel hij je in bed kan krijgen. En dat is nou net niet wat jij wilt. Ook jouw tijd is kostbaar dus gebruik die alleen voor de juiste mannen.

‘Maar… wat denk je dat er gebeurt in het brein van een man als hij jouw statement hoort?

‘Oeps, dit is een pittige. Hier kan ik geen spelletjes mee spelen. Sowieso geen seks vanavond, maar met een beetje mazzel gaan we zoenen.’

Op dat moment vliegt er van alles door zijn hoofd, het gaat alle kanten op. Als we ervan uitgaan dat hij jou ook leuk vindt, dan weet hij dat dit een mooie kans is en vanaf dit moment is alles anders. Er is opeens een stemmetje in zijn hoofd dat hem continu aan het denken zet: hoe zal ik dit nu aanpakken? Wat zal ik hier op antwoorden, daar op zeggen? De boodschap is opgeslagen op zijn harde schijf (zijn hoofd) en hij weet nu dat hij met respect met je om zal moeten gaan en hij laat zich van zijn beste kant zien. Hoe het verder verloopt, dat valt niet te voorspellen, maar van spelletjes spelen zal geen sprake zijn.

Daarom is het begin van een relatie bepalend voor het verloop ervan. Geloof me, dit gaat je veel tijd besparen en daardoor kun je je veel beter concentreren op mannen die echt bij je passen en aan jouw eisen voldoen.’

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest