Maarja, wat is veel?

Voor de een is drie dates per week eigenlijk nog niet genoeg en voor de ander is een keer per maand meer dan zat. Maar je zult het met me eens zijn: hoe vaker je gaat daten, hoe groter de kans is dat je die leukerd tegenkomt. Gemiddeld genomen is tien procent van de dates geslaagd, oftewel er kan iets moois uit ontstaan. Dus als je met tien mannen gaat daten, dan zit er vast en zeker eentje bij die echt leuk is. Maar dan ben je er nog niet. Die man moet ook geïnteresseerd in jou zijn, alleen dan is die date dus echt een succes. Dus ja, als je meer mannen ontmoet is de kans groter dat je de liefde van je leven ontmoet.

Ik hoor je nu denken:

Nou, dat klinkt niet echt romantisch en volgens mij moet die grote liefde gewoon spontaan ontstaan, dat is toch ook veel leuker? Als je het zo ziet en voelt dan moet je het vooral aan het toeval overlaten, maar ik denk dat je dan wel kansen laat liggen. Uiteindelijk gaat het er toch om dat je de juiste klik met iemand hebt en dat je samen leuke dingen kunt gaan doen. Hoe belangrijk is het dan nog hoe je met elkaar in contact bent gekomen, of het een toevalstreffer was of dat je het toeval een handje hebt geholpen?

Mijn advies is dus:

Ga zoveel mogelijk daten en vergeet daarbij niet de stappen te volgen die ik in mijn boek heb beschreven. Ik loop ze nog even met je na. Eerst bellen of facetime, dan pas echt ontmoeten. En met ontmoeten bedoel ik koffie of iets anders drinken, niet meteen uit eten of een lange boswandeling maken. Je kent die man niet, straks loop je daar in een onbekend bos en weet jij veel wat die man van plan is? Ook kun je beter niet uit eten gaan met iemand die je niet kent want stel dat het absoluut niet klikt? Zit je daar nog drie uur aan tafel… daar heb je toch geen zin in?

Wees selectief, hoeveel mannen je ook ontmoet.

Spreek af met mannen die je een goed gevoel geven, het gaat er tenslotte om wat jij wilt dus denk ook alleen aan jezelf als je afspreekt. Dat klinkt egoïstisch, maar dat is het niet. Het is jouw tijd en die wil je besteden aan een man die wellicht de ware is. Dus als je twijfelt, als een man je online of via de telefoon al niet het gevoel geeft waar je naar op zoek bent, spreek dan niet af. Dan kun je je tijd beter anders besteden. Blijf lekker thuis bij je kinderen, ga iets leuks met een vriendin doen of krul jezelf op op de bank met een boek of een mooie film. Alleen kan tenslotte ook heel leuk zijn.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest