Stel dat twee kinderen van vier zouden kunnen daten, hoe zou dat eruit zien?

We doen even net alsof we naar een film van de kleine Bram en Anna kijken. Wat een lol die kinderen hebben met hun fantasieverhalen. Hij vertelt haar hoe zijn zelfgemaakte vliegtuig gaat landen op de maan. Daar gaat hij een heel groot huis van blokken bouwen. Speciaal voor Anna maakt Bram een poppenkamer met een mooie rode deur en als je die deur opendoet kom je in een andere wereld, de wereld van Bram. En dat is de allerleukste wereld die er is, aldus Bram vol overtuiging. Anna kijkt hem met grote verliefderige ogen aan. Mijn eigen poppenkamer…‘Dat is lief van jou,’ zegt ze.

En dat is nog niet alles,’ zegt hij. ‘O, wat is er dan nog meer?

Ik schrijf iedere dag een nieuw liedje voor je, eerst schrijf ik het en dan zing ik het voor je samen met de maanband. Iedereen die op de maan woont zit in mijn band, een echte trommelband, en die heet de Trommel Maan Band en dan zing ik hoe verliefd ik ben op jou.’

‘Dat is heel lief van jou, Bram. Nu mag je morgen weer bij me komen spelen.’

‘Ik heb ook een heel leuk idee,’ zegt Anna meteen, ‘Ik ga later met mijn papa een fiets maken waar wij met z’n tweeën op kunnen en iedereen die we lief vinden mag mee op deze speciale fiets. Mijn papa maakt een extra zadel. De hele klas mag mee en ook mijn balletklasje, dat zijn wel dertig kinderen. Ze krijgen allemaal een eigen zadel op onze fiets. Als er honderd kinderen op de fiets zitten gaan we naar Afrika en nemen we heel veel eten mee want kinderen in Afrika hebben geen eten. Wij hebben toch genoeg. Soms eet ik niet eens alles op. Als we al dat oude eten bewaren kunnen we dat in een tas stoppen en aan de mensen in Afrika geven.’ En zo gaan ze maar door met hun mooiste plannetjes. Bram en Anna hebben de grootste lol.

Kinderen lachen sowieso heel veel, veel meer dan volwassen. Ik heb het opgezocht en schrok me een hoedje. Kinderen lachen gemiddeld tussen de 300 en 400 keer per dag en volwassenen, hou je vast: 10 tot 15 keer.

Een gigantisch verschil, hoe kan dat?

Dat is ongeveer een keer per wakker uur! Zijn het de zorgen? Is het de stress? Dus stel, je gaat daten en de date is korter dan een uur. Dan is er een kans dat je helemaal niet lacht. Niet echt leuk, hè. Je moet er toch niet aan denken dat je een uur tegenover elkaar zit en neutraal of ronduit chagrijnig om je heen zit te kijken.

Kon je maar daten zoals Anna en Bram, zonder beperkingen, met veel fantasie en eindeloos lachen. Heerlijk om te beginnen met een big smile! Je wordt er blij van en de ander ook, of het nou klikt of niet.

Stel, jij woont in Rotterdam en hij in Maastricht.

Je eerste gedachte is misschien: dat is niet handig, dus je denkt in beperkingen. Denk zoals Bram. Bram ging zelf een huis bouwen op de maan voor Anna, dat lukt natuurlijk niet, maar het idee is er wel. Rotterdam en Maastricht is niet Rotterdam en de maan dus daar zijn zelfs heel veel mogelijkheden.

Als er echte liefde is dan is afstand geen bezwaar.’

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest