Ik heb iets leuks voor je, zie het voor je.

Begin in gedachten een winkel, niet zomaar een winkel, maar een snoepjeswinkel. Een winkel vol snoep in alle kleuren en smaken: rood, groen, geel, paars, oranje, roze. Grote snoepjes maar ook kleine, gewoon heel veel keuze. Alle keuzes van de wereld. Heb je ‘m?

Nu ga je die snoepjes vervangen door mannen. Mannen in alle soorten en maten en ze zijn er allemaal voor jou. Je mag ermee doen wat je wilt, alles wat je maar wilt! Zie je, je gaat al smilen, je wordt een beetje verlegen, maar je zelfvertrouwen groeit, wat een feest is dit. Nou, een keuze maken wordt nog moeilijk…

Afhankelijk worden van hun keuze zit er in ieder geval niet meer in. Je laat je niet meer foppen, maar door het snoepjeswinkelgevoel ga je een bijzonder leuk mens worden, groeien als persoon en alle onzekerheid achter je laten. En weet je waarom? Omdat jouw snoepjeswinkel helemaal vol zit.

Hoe ga je beginnen?

Ga je eerst de deur op een kier zetten? Dan zal je weinig gebeuren. Of gooi je direct de deur open en stap je naar binnen? Ga je voor het echte werk en heeft de winkel een enorme schuifpui zodat je in een keer alles voor het grijpen hebt? Heerlijk, de keus is aan jou, niemand anders beïnvloedt je.

Leuk hoor, al die goede bedoelingen van al die mensen, maar nu ga je er gewoon voor. Op jouw eigen manier.Dan nog een vraagje voor je:

Hoeveel liefdes heb je in je leven gehad, echte liefdes?

Als ik dit mensen tussen de 30 en 65 vraag, is het antwoord meestal tussen de twee en zes. En weet je hoeveel mannen je in je leven gezien hebt? Misschien wel miljoenen.

Met maar een paar heb je dat speciale gevoel gehad.

Zeker die zware verliefdheid in het begin, wanneer je samen op een rots wilt zitten en verder niks nodig hebt. Geloof me, het is heel bijzonder als twee mensen samen het leven gaan beleven. Maar dat gaat dus niet vanzelf. Laten we het even visualiseren, dan wordt het een stuk makkelijker.

Stel, je gaat naar een gaaf feest, er komen leuke mensen en jij hebt de mazzel dat je een kaartje kon bemachtigen. Je hebt je mooiste outfit aan, je haar zit leuk en je bent er helemaal klaar voor. Op dat feestje komen honderd mannen, dat betekent dus dat je die avond de mogelijkheid hebt om een deel van die honderd mannen te ontmoeten, dat deel dat jij uiterlijk aantrekkelijk vindt.

Je bent aan het screenen, aan het filteren. Die is wel leuk, die niet, die ook niet, die wel. Heel normaal, dat doet iedereen de hele dag, je voelt je tot sommige mensen wel aangetrokken, dat is puur chemie. Je weet verder nog niks, geen naam, opleiding, hobby’s of wat dan ook. Dat is ook niet belangrijk, je kijkt gewoon een beetje rond.

Je denkt ook niet: ach, leuke mannen bestaan niet en als ze er wel zijn dan zijn ze getrouwd of homo. Nee, dat denk je niet. Van de honderd op het feestje zullen er uiteindelijk wellicht tien op het eerste gezicht aantrekkelijk zijn met wie je wel even kort contact hebt, een praatje, een dansje, een beetje aan elkaar snuffelen. Uiteindelijk blijven er dan van die tien misschien drie mannen over met wie je wel een date zou willen, iets drinken of wellicht eten.’

Tijdens die date kan je gaan ontdekken of je meer wilt.

Praat hij leuk, is hij grappig, is hij gemanierd, heb je het gevoel dat er een klik is?

Van die drie mannen zal er misschien eentje overblijven waarbij je een echte klik hebt en het gevoel dat er misschien wederzijds verlangen is. Dan is er verder nog niks, maar is er misschien, wellicht, eventueel een mogelijkheid dat er een tweede en of derde date kan volgen en wat zou over kunnen gaan in de eerste paar stappen richting een relatie, maar daar ben je dan natuurlijk nog lang niet. Dus het is niet makkelijk, zeker niet als je even terug gaat naar de getallen. Je moet dus honderd mannen ontmoeten om er uiteindelijk eentje echt leuk te vinden die jou toevallig ook leuk vindt.

Ga het bij jezelf nu eens na: hoeveel mannen ontmoet ik deze week, deze maand en de rest van het jaar? Als dat er weinig zijn omdat je weinig actie onderneemt dan zie je dat de kans op een duurzame relatie bijzonder laag is.

Dus dames, wacht niet op het lot.

Je zult de deur van je snoepjeswinkel open moeten gooien.

Zorg ervoor dat iedereen weet dat je winkel open is, ook op koopavond en ook in het weekend, gewoon altijd. En dat open gooien betekent ook dat er geen speciale regels zijn over hoe je iemand benadert. Ik spreek veel vrouwen die met zichzelf de afspraak hebben gemaakt nooit een man te zullen benaderen. Als ik dan vraag waarom niet, dan houdt het vaak op bij: een man hoort dat te doen. Of: als hij me leuk vindt dan komt hij maar naar mij.

Allemaal onzin en niet meer van deze tijd. We leven niet in de Middeleeuwen, je kunt als vrouw heus wel op een man aflopen en hem een complimentje geven, bijvoorbeeld.

Dat vindt iedere man leuk.

 

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest