Wat heb je liever?

Een hele leuke man die niet zo goed kan appen, of een man die op het juiste moment waanzinnig leuke appjes stuurt, maar die in werkelijkheid een beetje tegenvalt?

Waarom vraagt die Diederik dit, vraag je je af. Het antwoord ligt toch wel een beetje voor de hand.

Dat ga ik je uitleggen.

We gaan even terug in de tijd. Vroeger kon je helemaal niet appen. Je maakte een afspraak en dan zag je elkaar voor het eerst. Bellen deed je via de huistelefoon en als iemand niet thuis was, dan had je pech (echt heel vroeger bestond er ook nog geen antwoordapparaat). Het was dan een kwestie van geduld hebben, en je had dan ook geen communicatiemiddelen om alvast een oordeel te vellen of te weten of je een klik had of niet.

Ik vermoed zomaar dat er genoeg vrouwen zijn die stiekem terugverlangen naar die tijd, die tijd van rust, die tijd van het loopt zoals het loopt…

Maar nu is alles anders

Stel. Al wekenlang ontvang je superleuke appjes. Zo leuk dat je echt het gevoel hebt dat dit hem wel eens zou kunnen zijn. Jullie spreken af en op het moment dat je hem in levenden lijve voor je ziet staan denk je: ‘WTF!”

Op z’n zachtst gezegd is hij heel anders dan je je hem had voorgesteld. Jeetje, wat jammer.

En die appjes dan?

Als je hier even bij stil staat dan hebben die feitelijk geen waarde, althans niet voor datgene waar jij nu op uit bent. Een echt mens. Een geniaal-appende man hoeft in werkelijkheid dus niet ook geweldig te zijn. En vice versa. Een man die toevallig niet kan appen, of er gewoon geen lol in heeft, kan in werkelijkheid helemaal het einde zijn.

Haak dus niet te snel af als je voelt dat hij een beetje onhandig is met het sturen van berichten.

Wat ook kan, is dat je – zoals ik in mijn boek Trouwen of SEX aanbeveel – snel met hem afspreekt. Als het een leuke eerste date was, begint daarna het app-spel. Wanneer stuur je er een, hoe vaak en hoe lang mogen je berichtjes zijn? Wat moet je schrijven om het leuk en spannend te houden en waarvan weet je zeker dat de ander er alsnog als een haas vandoor zal gaan? Dat je dat dus niet moet appen?

Er is geen Groot Appboek waarin de regels voor je staan uitgekauwd en iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. En dat is meteen het probleem. Want wat jij normaal vindt, ziet hij misschien anders.

Hij is ook anders, dus zo vreemd is dat niet.

Als jij een berichtje stuurt verwacht je misschien dat hij meteen reageert. En als hij dat niet doet, dan denk je dat hij vast niet geïnteresseerd is. Dat is natuurlijk flauwekul, een aanname die gebaseerd is op je eigen ongeduld, niet meer of minder. Of je verwacht leuke berichtjes, lieve berichtjes, attente berichtjes. En ergens ga je er vanuit dat hij dat wel snapt, aanvoelt. Op die manier programmeer je jezelf en op basis daarvan beslis je of je wel of niet met hem door wilt.

Dat gaat dus allang niet meer om die man, maar om jouw verwachtingspatroon…

Onlangs had ik het hierover met een vrouw die aan het appen was met een man. Hij was copywriter en ze was heel enthousiast over hem.

‘Waarom voel je die klik?’ vroeg ik haar.

‘Hij stuurt echt hele leuke berichtjes!’ zei ze opgetogen.

‘Dat is zijn vakgebied, dus dat kan hij goed,’ zei ik.

En ik adviseerde haar om de verliefdheid nog een beetje in te houden en hem eerst maar eens te ontmoeten.

Je voelt ‘m al aankomen…

In werkelijkheid viel de copywriter zwaar tegen. De grootse afknapper was zijn zakdoek die hij tevoorschijn toverde om er vervolgens lekker ongegeneerd zijn neus in te snuiten. Waarna de smerige zakdoek gewoon weer in zijn zak gepropt werd. En dat niet een keer, nee, het ging maar door.

Dus nee, dit was ‘m niet.

Maar hij kon wel goed appen 😉

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest