‘Als jij iemand een compliment geeft is er een grote kans dat je een compliment terugkrijgt.

Doe dat eens de hele dag, de hele week, de hele maand. Ik kan je vertellen dat je leven er anders uit gaat zien. Je wordt aantrekkelijker en straalt dat uit, dat gaat automatisch. Je trekt mannen aan en dat is wel zo handig als je een duurzame relatie wilt.

Even terug naar de titel van dit hoofdstuk: ‘Creëer je eigen leven’.

Wat bedoel ik daarmee en hoe maakt dat jou aantrekkelijk voor mannen?

Voorbeeld. Je bent aan het daten en je hebt elkaar al een paar keer ontmoet. Het is gezellig, het voelt goed en je staat er open voor om elkaar vaker te zien. Je bent met hem aan het chatten voor een nieuwe afspraak. Hij heeft de komende week een volle agenda en kan alleen op donderdag. Dat komt jou weer slecht uit want dan heb je met je vriendinnen afgesproken.

‘Hoe los je dat op?

Ga jij, omdat het allemaal pril is en je hem superleuk vindt, de avond met je vriendinnen afzeggen? Alsof je moet kiezen tussen hem en je vriendinnen. Niet echt chill, hoe ga je daarmee om? Een logische gedachte is om met hem af te spreken, je vriendinnen kun je immers altijd nog zien en met hem is het allemaal nog superspannend. En zo gaat het vaak, je kiest voor de snelle route, het snelle genot, vanuit puur eigenbelang. Jij wil hem zien en je vriendinnen kunnen wel wachten. Allereerst is dat niet zo aardig tegenover hen. Nog belangrijker is wat je hem laat zien. Wat je doet is het volgende, en dat maakt je er niet aantrekkelijker op, alleen heb je dat zelf niet in de gaten.

Hij vraagt aan jou wanneer je kunt afspreken en jij gooit je agenda open. Ik kan: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, maakt niet, ik kan wanneer jij wilt, ik pas me helemaal aan jou aan. Het idee dat je geen eigen leven hebt kan hem het gevoel geven dat hij in de toekomst zelf vrijheid zal verliezen en dat vindt hij niet fijn.

Je goede bedoelingen werken hier in je nadeel. Dat wil je niet, kies dus altijd voor je vriendinnen. Zorg ervoor dat je een actief leven hebt, dat maakt je aantrekkelijk. Daar komt nog bij dat het soms wel goed is als een man even niet zijn zin krijgt. Laat hem maar even wachten.

Dat kan geen kwaad zolang jij de goede intenties hebt.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest