Hoe jij als vrouw de beginfase van een relatie kunt bepalen?

Jazeker je leest het goed. Je hebt wel degelijk invloed op de richting die je op gaat met een man. Ik geef je meteen een praktisch voorbeeld. Er komt een moment dat je besluit om met een man naar bed te gaan, vaak wil je dit redelijk snel nadat je die man begint te zien.  Dit komt overigens ook overeen met de huidige praktijk waarover vrouwen mij vertellen. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig vrouwen die een half jaar wachten.

Voor het gemak van dit voorbeeld ga ik er even vanuit dat je bij hem bent blijven slapen.

De seks was heerlijk, jullie hebben genoten en je kan eigenlijk niet wachten om meteen weer het bed in te duiken met hem. Allemaal heel mooie indrukken voor de toekomst. Je ringtoon gaat vroeg af want je moet door naar je werk, vooruit nog één keer snoozen en je kruipt weer lekker tegen hem aan. Maar dan moet je echt op gaan staan.

Ervan uit gaande dat je naakt bent (tenzij je een pyjama meeneemt naar al je dates): hoe sta je op?

Word je opeens verlegen en schuifel je met zijn dekbed half voor je lichaam naar de badkamer, terwijl hij de hele nacht alles heeft mogen bewonderen? Met als gevolg dat hij meteen denkt: “Huhhh… ze doet opeens heel anders.” Sta gewoon op en vraag hem of hij weet waar je bh ligt. Hij voelt zich daardoor direct vertrouwd bij je. Kleed je aan, geeft hem nog een kus en ga weg.

Gedurende de dag denk je alleen maar aan die geweldige nacht, hoe fantastisch het was.

Laat je hem dat dan ook weten? Of blijf je wachten tot hij iets stuurt? Vanuit de zogenaamde ‘zo heurt het’-gedachte dat de man als eerste iets moet sturen? Onzin natuurlijk en niet meer van deze tijd. Was het een sensationele nacht? Laat hem dat dan weten en stuur een leuk berichtje: “Was heerlijk vannacht, heb genoten. Succes vandaag met je deadline.”

Dan als derde punt en dat is het allerbelangrijkste waarmee jij als vrouw bepaalt of jullie links- of rechtsaf gaan.

Hij stuurt je de volgende dag een berichtje of je weer wilt langskomen, om 22.00 uur bij hem thuis. Zodra je dit leest weet je precies wat hij wil en dat is geen pannenkoeken bakken op dat tijdstip, toch? Dus de grote vraag is, wat doe je nu? Want ook jij bent niet te houden en wilt niks liever dan tegen hem aankruipen en weer zo’n hemelse nacht beleven.

Mijn advies is om dit bericht naar hem te sturen: “Hoi ……… (Wim, Ronald, Chris, even zijn naam invullen), ik wil je ook weer heel graag zien dus het lijkt me leuk om je wat beter te leren kennen. Zullen we morgenavond om 19.00 uur een hapje gaan eten bij restaurant De Gele Olifant?”

Zie je wat hier anders aan is?

Je geeft met een dergelijk bericht precies aan wat jij wilt en wat voor jou belangrijk is. En zijn antwoord bepaalt of dit een serieuze relatie kan worden of dat het bij een scharrel voor een paar weken blijft. Stel hij antwoordt: “Ik kan morgenavond niet”, dan stel je de avond daarop voor. “Dan kan ik ook niet” antwoordt hij. “Een andere dag in de week misschien?” vraag jij. De hele week is een beetje lastig antwoordt hij daarop. Nu weet je dus genoeg. Je mag wel langskomen voor de seks maar de kans dat dit een serieuze relatie gaat worden is nog minder dan vijf procent. Het is nu aan jou wat je doet. Ga je naar hem toe met valse hoop? Of ga je op zoek naar een man die wel bereid is om in jou te investeren?

Zie je dat jij zelf de sleutel in handen hebt?

Jij bepaalt dus en niet hij.

Gratis mini e-book Trouwen of Sex?

Meld je nu aan voor onze loveletter en ontvang een gratis mini e-book Trouwen of Sex?

U bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest